¨

Bøder ved grænsen

Foto: TV ØST

Nu skal det være slut med at købe billige kopivarer i udlandet. Venstre er klar til at uddele store bøder til køberne. Det kan også ramme bilister, der vender hjem med færgen fra Tyskland.

Når bilferien går til de europæiske storbyer, så er det fristende at købe et billigt Rolex-ur eller en Gucci-taske med hjem, når gadesælgeren i Berlin, Paris eller Rom nu har et rigtigt godt tilbud.

Men den går ikke længere, hvis det står til Venstres erhvervsordfører, Jacob Jensen.

- Når man køber kopivarer i udlandet, så er man med til at save den gren over, som vi selv sidder på, siger Jacob Jensen til TV2 Øst.

Venstres pointe er, at vi her i landet lever godt af at udvikle nye design og ideer, og derfor er det ødelæggende for dansk industri, hvis vi som turister køber kopivarer i udlandet, når vi er på ferie.

Også kontrol ved færgen

I dag må man købe for 1350 kroner kopivarer, men fremover skal der være en 0-grænse, mener Venstre som bakkes op af et flertal i Folketinget.

Og det er ikke kun i lufthavnen, at tolderne skal holde ekstra øje med kopivarer. Det kommer også til at gælde her i regionen, når bilferie-turisterne vender hjem fra Tyskland eller andre europæiske lande med færgen, siger Jacob Jensen til TV2 Øst.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App