Bøder ved grænsen

Nu skal det være slut med at købe billige kopivarer i udlandet. Venstre er klar til at uddele store bøder til køberne. Det kan også ramme bilister, der vender hjem med færgen fra Tyskland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når bilferien går til de europæiske storbyer, så er det fristende at købe et billigt Rolex-ur eller en Gucci-taske med hjem, når gadesælgeren i Berlin, Paris eller Rom nu har et rigtigt godt tilbud.

Men den går ikke længere, hvis det står til Venstres erhvervsordfører, Jacob Jensen.

- Når man køber kopivarer i udlandet, så er man med til at save den gren over, som vi selv sidder på, siger Jacob Jensen til TV2 Øst.

Venstres pointe er, at vi her i landet lever godt af at udvikle nye design og ideer, og derfor er det ødelæggende for dansk industri, hvis vi som turister køber kopivarer i udlandet, når vi er på ferie.

Også kontrol ved færgen

I dag må man købe for 1350 kroner kopivarer, men fremover skal der være en 0-grænse, mener Venstre som bakkes op af et flertal i Folketinget.

Og det er ikke kun i lufthavnen, at tolderne skal holde ekstra øje med kopivarer. Det kommer også til at gælde her i regionen, når bilferie-turisterne vender hjem fra Tyskland eller andre europæiske lande med færgen, siger Jacob Jensen til TV2 Øst.