Blotter spreder utryghed på strand

Politiet har indenfor de seneste par uger fået 5 anmeldelser om en blotter omkring Nordstranden i Nykøbing Sjælland. Senest gik mandens lyst til at vise sig frem ud over to 11-årige piger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg løber hernede ved stranden, men det har jeg da ikke lyst til nu. Ikke før han er fanget. Sådan siger Jytte Rasmussen fra Svebølle i dag til TV2 Øst. Hun camperer lige nu ved Nordstranden i Nykøbing Sjælland, hvor en mand adskillige gange de seneste par uger har vist sine kønsdele frem for tilfældige forbipasserende.

- 5 episoder er foruroligende meget, siger vicepolitikommissær ved Nykøbing Sjællands Politi, Per Kragh til TV2 Øst. - Vi har faktisk øget patruljeringen i området, men det er jo som at lede efter en nål i en høstak, siger han.

Derfor opfordrer han nu alle, der har set manden blotte sig, om at henvende sig til politiet. - Det gælder også, selvom man måske ikke selv føler, at man er blevet krænket af at se hans kønsorganer. Hvis man har set ham, og kan komme med et signallement, en del af en nummerplade, eller evt. ved hvem manden er, så vil vi rigtig gerne høre om det, siger Per Kragh.

Seneste anmeldelse kom ind i tirsdags, da manden havde henvendt sig til to 11-årige piger, og opfordret dem til at røre ved hans lem. - Det er jo ret chokerende. Dels fordi der er et stykke vej fra "bare" at vise sig frem, og så til at opfordre til beføling, og dels fordi pigerne er så unge, siger Per Kragh.

Manden, politiet leder efter beskrives som 30 - 40 år. Han er ca 170-180 cm høj og slank til almindelig af bygning. Han beskrives som lys og let rødbrændt i huden. Han har lyst hår på siden af hovedet, men er skaldet på issen. Desuden har manden ingen kønsbehåring.  Han taler dansk uden accent.

Hvis du har oplysninger i sagen, hører politiet gerne om det på telefon 114.