Bliv tømrer i fængslet

Det bliver snart muligt for indsatte i Jyderup Statsfængsel at få en erhvervsuddannelse. Tilbuddet skal hjælpe de indsatte ud af kriminaliteten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Jyderup Statsfængsel vil man snart kunne tilbyde erhversuddannelser til de indsatte. I forvejen er der både et smedeværksted og et tømrerværksted, hvor mange af de indsatte arbejder.

Men nu bliver undervisningen struktureret, så de indsatte får mulighed for at få startet på en erhvervsuddannelse, mens de afsoner. Det kan blandt andet være som tømrer og snedker. Det fortæller DR Sjælland.

Hans Christian Hansen er beskæftigelsesleder i fængslet. Han er overbevist om, at uddannelserne vil kunne hjælpe de indsatte til at komme ud af kriminaliteten.

- Jeg tror helt klart, at det her vil flytte nogle tanker om, hvad de skal foretage sig, når de bliver løsladt. Også fordi det måske er første gang, de opnår at få et dokument på, at de dur til noget, siger han.

Hans Christian Hansen regner med, at de første indsatte kan være i gang med en erhvervsuddannelse inden for det næste halve år.

Den praktiske del af uddannelsen vil foregå i fængslets værksteder, mens voksenuddannelsescentre kommer til at stå for de teoretiske grundkurser.