Blitz på rødt lys-syndere

Bilister, der kører over for rødt skal automatisk blitzes, lyder et forslag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bilister, der blæser på det røde lys, skal blitzes og fotograferes, som vi kender det fra de automatiske fartkontroller, mener Rådet for Større Færdselssikkerhed.

Rådet ser gerne, at man benytter sig af de tekniske muligheder i kampen mod færdselsovertræderne, skriver JydskeVestkysten.

Det kan lade sig gøre automatisk at fotografere de bilister, som kører over for rødt. Billedkvaliteten er ganske vist elendig. Men det kan der rettes, hvis man benytter sig af flere kameraer, siger Lárus Ágústsson, der er projektleder i Vejdireltoratet.

Ved hjælp af spoler, der var fræset ned i vejbanen, er det muligt at foretage automatisk fotografering af de bilister, der kører over for rødt.

- Vi ser meget gerne mere kontrol med de, som kører over for rødt lys. Men politiet har jo begrænsede ressourcer, derfor er en automatisk fotokontrol en god ide, siger dokumentationschef i Rådet for Større Færdselssikkerhed, Jesper Sølund.

Også Venstres formand for Færdselssikkerhedskommissionen, Karsten Nonbo, er begejstret for princippet om ubemandet automatisk rødt-lyskontrol.

Sidste år blev 11 dræbt, og 79 kom alvorligt til skade i forbindelse med at trafikanter blæste på det røde lys. 110 blev lettere kvæstet, viser en særkørsel Vejdirektoratet har lavet for JydskeVestkysten. Blandt de dræbte var syv fodgængere, som gik over for rødt.