Bjerge af affald

Mængden af affald hober sig op. Faktisk smider vi så meget brændbart affald ud, at forbrændingsanlægene ikke formår at følge med. En mere grundig sortering kan blive nødvendig fremover.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Småt og stort brændbart affald - vi smider mere og mere ud.

Den store mængde brændbart affald kan mærkes hos affaldsselskaberne. Landets forbrændingsanlæg kan ikke længere følge med.

- Der er problemer overalt. Vi kan ikke komme af med det, siger direktør for KAVO, Kenny Hebo Nielsen.

Affaldsselskabet KAVO dækker fem af regionens kommuner. Siden 1990 er bunkerne af affald på genbrugspladserne gået fra bare 7.000 ton til over 100.000 ton sidste år. I 2007 regner KAVO med en fortsat stigning på små 10 procent.

En del af det affald, som ryger under kategorien brændbart, burde være smidt andre steder hen.

- Når vi ikke lige er i nærheden, så kan folk godt finde på at smide noget ud med brændbart affald, der eksempelvis burde have været på vores deponi, fortæller genbrugspladsmedarbejder for KAVO i Sorø Mikael Fobian Nielsen.

Branden på lossepladsen i Forlev ved Korsør i sidste måned var et direkte udslag af, at man ikke kan skille sig af med bjergene af brændbart affald.

Trængslen på genbrugspladserne bliver næppe mindre de kommende år. Derfor kan løsningen blive, at flamingo og plastik fremover skal sorteres fra det brændbare affald.