Bjærgning af grundstødt tankskib i gang

Søværnets Operative Kommando regner med at den grundstødte tanker bliver trukket fri fredag aften

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Arbejdet med at bjærge det grundstødte tankskib vest for Sjællands Odde er fredag eftermiddag i fuld gang og stabsvagten ved Søværnets Operative Kommando forventer at der bliver gjort et forsøg på at hale skibet fri af grunden, når højvandet sætter ind ved 21-tiden.

De kommende timer indtil da vil blive brugt til at pumpe godt ti tusinde tons af tankerens olie over i et mindre tankskib.

Det grundstødte skib er dog en ordentlig kleppert og lastet med 81.200 ton råolie. Derfor tør man ikke have det lille tankskib liggende tæt op ad "Minerva Concert", hvis det pludselig giver et uventet ryk. Løsningen er at pumpe 10.000 ton vand over i "Minerva Concert", mens olien pumpes ud.

- Når olien er skiftet ud med vand, kan det lille tankskib sejle væk. Derefter lukkes vandet stille og roligt ud, mens man venter på, at skibet letter sig, forklarer MAS-vagten.

Hvis det lykkes at få tankskibet fri fredag aften skal det gennem yderligere dykkerundersøgelse i Kalundborg Fjord af hensyn til forureningsrisiko.