Bispevalg en om'er

Bispevalget i Roskilde Stift skal gå om. Det har valgbestyrelsen besluttet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved optællingen i fredags fik Poul Joachim Stender 12 færre stemmer end de to kandidater, der gik videre til anden valgrunde - Peter Fischer-Møller og Henrik Wigh Poulsen.

Men ugyldige stemmer kan have afgjort kampen, da der ved optællingen var flere stemmesedler end antallet af indsendte kuverter. Poul Joachim Stenders bagland klagede derfor til kirkeministeren.

På et hasteindkaldt møde i aftes besluttede bestyrelsen så at lade valget gå om.

Beslutningen bliver hilst velkommen af sognepræsten i Kirke Saaby-Kisserup, der der under valgkampen vakte opsigt med holdninger om, at kirken blandt andet bør lægge mere vægt på nydelse og sex.

- Jeg synes, det er en fantastisk og fornuftig beslutning. Vi har nemlig menighedsrådsvalg i november, og alle dem, der skal stemme sig ind i menighedsrådene, skal altså vide, at deres stemmer bliver taget alvorligt, og at tingene går retfærdigt til. Så jeg er virkelig glad for beslutningen, siger Poul Joachim Stender til TV2 ØST. 

Omvalget skal foregå efter samme regler som det første valg. Det betyder, at alle de 2561 stemmeberettigede præster og menighedsrådsmedlemmer nu har muligheden for at ombestemme sig.

Da resultatet af det annullerede valg var meget tæt mellem de tre kandidater med flest stemmer, kan man forvente en intens ny valgkamp.

Ved det annullerede valg var der i alt 314 af de stemmeberettigede, som enten ikke stemte eller stemte blankt. Hvis bare en brøkdel af dem vælger at benytte sig af den ny chance, kan det vende op og ned på resultatet.

-

Læs mere om bispevalget