Biskop introducerer kristen meditation

Kirken skal ikke bare se på, når folk søger fordybelse i østlige religioner, lyder det fra biskop Steen Skovsgaard.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tid til stilhed, meditation i kirken, undervisning i stilhed og mulighed for individuelle samtaler med retrætelederen. Sådan lyder overskrifterne i det tilbud, en arbejdsgruppe bag et nyt retrætecenter på Lolland-Falster har sat sammen til 12 ledere og nøglemedarbejdere i en virksomhed. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Der er tale om et pilotprojekt, som skal bane vej for et nyt retræte- og kursuscenter, som tænkes indrettet på en af Lollands mange herregårde inden for de næste par år.

Afstemning:

/* */

I nogle måneder har en arbejdsgruppe med Lolland-Falsters biskop, Steen Skovsgaard, i spidsen arbejdet hen mod at virkeliggøre visionen om at indrette et retrætecenter, hvor virksomheder vil kunne lade deres medarbejdere opleve stilhed og arbejde med kristen meditation.

Gæsterne på det kommende retrætecenter vil også kunne møde kristne, som har viet deres liv til at leve i et fællesskab omkring retrætecentret, lidt som man kender det fra den katolske kirkes klostre.

Det nye retrætecenter skal ifølge arbejdsgruppen ses som et kirkeligt alternativ til de kurser, som i dag tilbydes for erhvervsledere, hvor der ofte er en østlig filosofi eller religion bag.

- I mange år har folkekirken bare set til, mens stadig flere har søgt stilhed og fordybelse i østlige religioner. Men kirken har også en tradition for spiritualitet, men vi har generelt været for dårlige til at formidle den, siger Steen Skovsgaard.

En af de virksomhedsledere, som har haft stor glæde af, hvad han har mødt i østlig filosofi, er Alfred Josefsen, der er direktør for dagligvarekæden Irma.

De senere år har Alfred Josefsen været på flere rejser i Asien og er blevet fascineret af buddhismen.

- Hos buddhister er der en indre tro, som hjælper mennesker til at leve i harmoni og balance med sig selv og deres omgivelser på en særdeles attraktiv måde. Som leder stræber jeg efter at være i harmoni med mig selv og mine omgivelser, og jeg tror, at en buddhistisk tænkning vil kunne hjælpe mig til at blive bedre til at bevare den harmoni, siger Alfred Josefsen.

Forretningsmanden Christian Stadil og professor Steen Hildebrandt har udfoldet en filosofi om karma til erhvervslivet. Når der i næste uge er konference om temaet, er Alfred Josefsen en af oplægsholderne.

- Jeg oplever, at det føles naturligt for Irma at trække på det univers og sprog, som er i karmabegrebet, siger Alfred Josefsen.