Biskop griber ind mod mobning

Kvindelige præster i Roskilde Stift skal gå direkte til deres biskop, hvis de føler sig mobbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Roskilde-biskop Jan Lindhardt tager anklagerne om mobning så alvorlig, at han har skrevet til præsterne og bedt dem indberette eventuelle episoder.

- Det er en uacceptabel måde at omgås hinanden på. Vi kan ikke have, at præstekolleger behandler hinanden på den måde, siger Jan Lindhardt til Ritzau.

Han har ikke hørt om den form for mobning i sit eget stift, men kommer der indberetninger vil han reagere.

- I første omgang vil jeg indkalde de parter, som er involveret for at høre om det fra deres egen mund, siger Jan Lindhardt.

Afslører undersøgelsen mobning, vil det få konsekvenser. - Hvordan vil jeg ikke udtale mig om her i pressen, men det er en kedelig sag at have kørende, siger Jan Lindhardt.

Initiativet fra biskoppen kommer efter, at en række kvindelige præster er stået frem og har fortalt, at nogle af deres mandlige kolleger ikke anerkender dem som præster. Ifølge mændene accepterer biblen nemlig ikke kvinder som rigtige præster.

En rundspørge, som Politiken har lavet, viser, at 17 procent af de kvindelige præster føler sig udsat for kønsdiskrimination fra deres mandlige kolleger, men også fra menighedsrådene, som ansætter præster.