Biskop ærger sig

Biskop Jan Lindhardt kalder det ærgerligt og synd for kandidaterne, at bispevalget i Roskilde Stift har udviklet sig så rodet, at det nu skal gå om.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Biskop Jan Lindhardt fra Roskilde Stift kalder det ærgerligt, at bispevalget nu skal gå om, fordi der ved optællingen for en uge siden var 10 stemmesedler flere, end der var indsendte kuverter med stemmesedler. Altså 10 stemmesedler, som ingen aner hvor kommer fra, da der kun må være én stemmeseddel pr. kuvert, skriver Dagbladet.

-Det er ærgerligt, og det bør selvfølgelig ikke ske. Samtidig ulejliger det en masse mennesker. Det er synd for kandidaterne, at de nu skal på den igen, siger Jan Lindhardt, der samtidig må væbne sig med yderligere tålmodighed, inden han kender navnet på sin afløser.

Jan Lindhardt mener samtidig, at det endelige resultat nu kan blive anderledes, end hvis valget var gået fejlfrit i første omgang.

Efter optællingen sidste fredag stod Sorø Provstis Peter Fischer Møller og cand. theol. Henrik Wigh-Poulsen som de to vindere, der skulle ud i den endelige dyst om bispesædet i Roskilde Stift. Men med bare 12 stemmer mindre end de to vindere var Kirke Såbys og Kisserups sognepræst Poul Joachim Stender lige efter. De to sidste kandidater Steffen Ravn Jørgensen, Helsingør, og Per Melhof, Bruxelles, fik betydelig færre stemmer.

Og netop den fordeling kan rykke ved det hele, forudser Jan Lindhardt.- Steffen Ravn Jørgensen og Per Melhof må forventes at være helt ude. Spørgsmålet er nu, hvor de, der stemte på dem, vil stemme denne gang. Det interessante er, om det rykker sig mellem de øverste tre. Det er spændende, siger Jan Lindhardt.