Biologisk far ikke stor nok trussel

Østre Landsret har besluttet ikke at lukke dørene i retssagen mod plejefaren fra Skælskør, selvom de tre pigers biologiske far er set i landet. Retten mener ikke, at manden, der er dømt for at have slået pigernes biologiske mor ihjel, udgør en så stor trussel - hverken for pigerne eller plejefaren - at han kan retfærdiggøre en dørlukning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retten begyndte her til formiddag med at tage stilling til, hvor store sikkerhedshensyn retten skal tage til de tre forurettede piger og plejefaren.

Forhistorien er den, at pigerne kommer i pleje hos manden i Skælskør, fordi de på papiret er foældreløse. I august 1997 bliver pigernes forældrene separerede. Ifølge morbroren - manden, der i dag har forældremyndigheden over pigerne - forlader moren faren, fordi han er voldelig. I oktober samme år - bare to måneder efter separationen - slår faren moren ihjel. Han bliver dømt for drabet og udvist af Danmark for bestanding.

Men selvom pigernes biologiske far har fået en dom, der siger, at han aldrig må vise sig her i landet igen, er han blevet set i Københavns Lufthavn sidste år. Et faktum, der har fået både plejefarens forsvarsadvokat og pigernes bistandsadvokat til at frygte for de fires sikkerhed. Derfor bad advokaterne her til formiddag retten om at overveje at lukke dørene under sagen.

Konklusionen, retten nåede frem til efter en kort diskussion, var, at truslen ikke er så stor, at den kan retfærdiggøre en dørlukning. Dørene vil kun blive lukkede, når de tre piger skal afgive deres forklaring. Dørlukningen sker af hensyn til pigerne, hvis forklaringer i sagens natur vil indeholde mange følsomme oplysninger.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er nået frem til samme konklusion. Politiet har også diskuteret trusselsbilledet, men har ikke ment, at der er grund til at have betjente til stede i retten.