Billige billetter skal ændre DSBs image

Siden klokken 00.40 natten til fredag har togrejsende nemlig komme billigere frem med DSB end sædvanligt. Men spørgsmålet er om dsb-døgnet, som de kalder dagen, kan ændre på DSBs ry efter en tid med køreplansproblemer og forsinkelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var mange, der fredag startede deres rejser på en togstation.

Og turen var lidt billigere end ellers. 49 kroner for en rejse på Sjælland, Lolland, og Falster eller 99 kroner, hvis turen gik over bæltet.

Det er andet år i træk, at DSB i 24 timer sætter priserne ned for togrejser på kryds og tværs af landet.

Men efter lang tid med forsinkede toge, utilfredse pendlere og manglende IC4-tog, er spørgsmålet, om en enkelt dag med billige billetter er nok til at reparere DSBs image.

Niels Tønning Rasmussen er kommunikationsrådgiver, og han mener ikke, at DSB-døgnet, som dagen kaldes, vil ændre meget for DSB.

- Det er en sjov event, og der er nogle folk, der får en god oplevelse. Men de image-problemer, de ellers har, ændres ikke på en enkeltstående event. Der skal mere til, og det kræver tog til tiden og bedre information, siger Niels Tønning Rasmussen.

- Jeg synes, det er vigtigt at sige, at man skal give os en chance, hvis det er det billede, man har. Vi har i år en køreplan, der passer til skinnerne, og det indrømmer jeg, at det havde vi ikke sidste år, fortæller Bjørn Wahlsten, som er Salgsdirektør i DSB.

Blandt de togrejsende På Ringsted Station var der delte meninger om, hvor meget en enkelt dag med billige billetter ændrer i fremtiden.

- Jeg tror ikke en enkelt dag kan gøre det, de skal nok gøre det lidt flere gange for at komme på plussiden, siger Helle Kildbane

- Det bliver jeg da positiv over, at de viser, at de gerne vil have folk med deres tog, mener Tina Nielsen. 

- Jeg er pendler til dagligt, så det ændrer bestemt ikke på noget, forklarer Regina Ritzenhofen.