Billeder fra den sidste rejse

Det er blevet populært at tage billeder til begravelser. Præster i regionen oplever jævnligt, at de sørgende gæster foreviger ceremonien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Blomsterne er lagt på kisten, gæsterne har fundet lommetørklæderne frem og nu skal der siges et sidste farvel til en kær ven eller slægtning. Så er det frem med kameraet.

Seertjek:

/* */

For få år siden blev der hovedsageligt taget billeder til bryllupper og konfirmationer, men i de seneste år er det blevet mere almindeligt, at de sørgende tager billeder af begravelsesceremonien. Det oplever sognepræst i Vordingborg Sogn, Hardy Lund Olesen.

- Før hørte det til sjældenhederne, men nu er det blevet mere almindeligt, og folk bruger gerne både kameraer og mobiltelefoner. Man kan godt kalde det en ny trend, siger Hardy Lund Olesen.

Farvel til David
Patrick Stryhn fra Holbæk havde kameraet fremme, da hans fætter, David Mensing, blev begravet for en måneds tid siden.

[video:flv:Patrick4.flv]
- Billederne gør ham levende igen, siger Davids Mensings fætter, Patrick Stryhn.

Billederne er efterfølgende blevet lagt på Youtube.com, hvor de har fået flere kommentarer fra bekendte:
http://youtube.com/watch?v=OHc_hwMxDoU&feature=related

[video:flv:080729_pia.flv]
Davids mor, Pia Mensing, bruger sommetider billederne på nettet som terapi.

Vores egen fortælling
Men hvorfor er det blevet så populært at tage billeder til begravelsen? Det har Rigshospitalets præst, Christian Busch, et bud på:

- Vi er blevet mere individuelle, og vil selv fortælle vores egen fortælling. Vi vil gerne være med til den fastlagte begravelsesceremoni, men vi vil også selv have mulighed for at redigere vores egen historie, siger Christian Busch til TV2 ØST.

Se hele indslaget fra den 29. juli 2008