Bilister snyder med klip i kørekortet

Desperate bilister er villige til at snyde og betale penge for at undgå klip i kørekortet. Politiet advarer mod svindlen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

10.000 kroner. Så mange penge skulle Mark fra Næstved have for at tage en andens klip i kørekortet. En person, han ikke kendte, men som han stødte på i et debatforum, en dag han surfede på internettet.

Personen søgte en, der ville tage hans klip, fordi han i forvejen havde fået taget sit kørekort, og med endnu et klip stod han til at skulle i fængsel.

[video:flv:080107_-_klip_i_korekortet.flv]
- Jeg fik en form for medlidenhed med ham - Mark fra Næstved.

Svindel med klip kan lade sig gøre, fordi politiet ikke tager ud og tjekker dem, der bliver blitzet i de automatiske fartkontroller. Derfor er det svært at opdage, hvis man opgiver en anden som fører af bilen. Kun hvis der er mistanke om snyd aflægger politiet bilisten et besøg.  

- Vi skriver 2-300.000 rapporter om automatiske trafikkontroller hvert år, og det vil være et kæmpe arbejde at skulle ud og manuelt efterforske de sager, siger politiinspektør Helge Holbek fra Rigspolitiet.

I fredags blev to brødre dømt i retten i Næstved for at have snydt med et klip i kørekortet. I retten indrømmede brødrene at have løjet om, hvem der havde kørt bilen, fordi den ene stod til et kørselsforbud, hvis han fik klippet. De fik 10 og 14 dages ubetinget fængsel.

Og man risikerer endnu hårdere straffe, advarer Helge Holbek.

[video:flv:080107_-_klip_i_korekort2.flv]
- Man risikerer fængselsstraf i op til seks år - Helge Holbek, Rigspolitiet

Politiet sigter hvert år mellem 10 og 20 bilister for at snyde med klip, men reelt ved de ikke, hvor udbredt svindlen er.

Se hele indslaget på TV2 ØST i aften klokken 19:30