Bilister skal i motorvejskøreskole

Vejdirektoratet og FDM vil sende bilister i køreskole på internettet, så de kan lære at opføre sig hensynsfuldt på motorvejen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vi drøner derudaf med 130 i timen på motorvejen. De fleste bilister betragter det som ren rutine at køre på motorvej, hvor der hverken er modkørende, lyskryds eller bløde trafikanter at tage hensyn til.

Alligevel vokser antallet af ulykker på motorvejen, så noget tyder på, at mange bilister i farten glemmer en række væsentlige trafikregler.

Derfor lancerer Vejdirektoratet i samarbejde med FDM en ny motorvejskøreskole på internettet, der skal hjælpe danskerne til at blive bedre og mere hensynsfulde bilister og dermed øge sikkerheden på vejene.

- Mange bilister har tilsyneladende ikke helt tjek på nogle af de mest grundlæggende regler, siger driftschef i Vejdirektoratet, Niels Christian Skov Nielsen. Han peger blandt andet på brug af nødspor, blink ved vognbaneskift, fastgørelse af f.eks. trailere, afstand til andre bilister, fletteregler og reglen om, at man altid skal holde til højre.

Vejdirektoratets nye guide til bilisterne er udformet som et internetspil med animerede film og spørgsmål, der udfordrer selv garvede bilisters paratviden. Den har fået navnet Verner Vejmand og kan ses på hjemmesiden trafikken.dk

/ritzau/