Bibliotekar kræver stor erstatning i mail-sag

Sagen om en suspenderet bibliotekar kan komme til at koste CVU Syd og den nye Professionshøjskole Sjælland dyrt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bibliotekaren blev suspenderet 21. november, da ledelsen mistænkte ham for at stå bag en anonym mail, som var rundsendt til CVU Syd og professionshøjskolen. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

I mailen blev især rektor Ulla Koch kritiseret i skarpe vendinger. I første omgang førte det til en politianmeldelse, fordi rektoren følte sig ærekrænket. Politiet har dog afvist sagen som ubegrundet.

- Man har ikke fremlagt et eneste bevis for, at vores medlem står bag mailen. Og han fastholder, han ikke har gjort det, siger formanden for Bibliotekarforbundet, Pernille Drost.

I et brev sendt i mandags kræver man derfor, at suspensionen ophæves med øjeblikkelig virkning, at professionshøjskolen offentligt dementerer enhver sammenhæng mellem medlemmet og mailen, og at han skal have en erstatning.

- Vi kræver så stort et beløb som overhovedet muligt. Vores advokat siger, at den slags sager typisk udløser beløb på omkring 100.000 kroner, siger Pernille Drost.Den suspenderede bibliotekar er ked af sagen, og ønsker at vende hurtigt tilbage til sin arbejdsplads.

- Det er et rigtigt godt tegn, at han vil tilbage, når man bliver beskyldt for noget, man ikke har gjort. Han føler sig virkelig uretfærdigt behandlet, siger Pernille Drost.

Professionshøjskolen ønsker ikke at kommentere Bibliotekarforbundets krav.

- Nej, vi har aftalt, at vi ikke kommenterer sagen, siger konstitueret leder Søren Blaxekjær.

Bibliotekarforbundet vil gå rettens vej, hvis ikke professionshøjskolen vil imødekomme kravene.

Læs mere om sagen