Bevægende møde med Dronning Margrethe

Hjemmeværnskvinde dybt rørt efter møde med Danmarks Dronning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udenfor stod faner og foreninger fra Ringsted klar til regentparrets besøg på Ringsted Kaserne. Indenfor herskede der travlhed. Inge Jørgensen havde efter 53 år i hjemmeværnet fået den ærefulde opgave, at varte Dronningen op med mad og drikke ved den efterfølgende reception.

- Jeg synes det er noget specielt at Dronningen giver sig tid til at komme ud til Ringsted, det betyder meget for mig, jeg er meget royalistisk, siger Inge Jørgensen fra seniorgruppen i Totalforsvarsregion Sjælland.

Anledningen for Dronning Margrethe og Prins Henriks besøg i Ringsted var at den nye fane for Totalforsvarsregion Sjælland skulle indvies.

Og Dronning Margrethe slog symbolsk det første søm i fanen. Som derefter kunne overdrages til totalforsvaret.

Efter faneceremonien stod Inge Jørgensen klar til at servicere Dronningen i V.I.P. lokalerne på første salen.

Selvom Inge Jørgensen mødte Dronningen i år 2000, hvor hun fik belønningsmedaljen efter 50 år i hjemmeværnet, var dette møde med Majestæten toppen af hendes karriere.

- Jeg har haft mange store og gode oplevelser, men det her var det største. Jeg var ydmyg og glad for at det blev mig, der skulle gøre det, fortalte Inge Jørgensen bagefter, med en stor klump i halsen.

Mødet med Dronningen var en meget stor oplevelse for Inge Jørgensen.

- Det var fantastisk. Det var en oplevelse af de store, fordi her hvor der sker så mange onde tider, så synes jeg, det er så skønt, at vi har et monarki og Danmarks Dronning der samler, og vi kan se op til med stor agtelse, siger Inge Jørgensen.