Betjente strømmer på orlov

Et markant stigende antal betjente søger orlov, og det betyder, at der fra Midt- og Vestsjællands Politi tit kun er en patruljevogn til at dække Stevns, Køge og Solrød.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dårlige arbejdsbetingelser har på landsplan fået et markant stigende antal betjente til at søge orlov. Tal fra Rigspolitiet viser, at mens der i 2006 var 82 på orlov er 193 betjente i 2008 ude at trække vejret udenfor politiverdenen. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

I Køge betyder det, at borgerne må vente længe på politiet både ved mindre alvorlige indbrud og ved mere akutte voldsepisoder, fortæller næstformand i Køge Politiklub, Erik Dalhoff.

- Der skal ingenting til for, at vi ikke kan dukke op, siger han og forklarer, at der på mange vagter kun er ressourcer til at have en patruljevogn til at dække Stevns, Køge og Solrød. Og patruljevognen må tilmed ofte køre til Greve for at hjælpe. Orlovstallene fra Rigspolitiet fremgår i et svar til Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

Han havde bedt justitsministeren kommentere en tidligere artikel i DAGBLADET om betjentenes orlovsflugt. Peter Skaarup er foruroliget over de nye oplysninger.

- Det viser, at politireformen har været en fiasko, og jeg kan være nervøs for, at det bare er begyndelsen, siger han.

Personalechef i Midt- og Vestsjællands Politi Preben Moliin mener imidlertid, at situationen er bedre end for et par måneder siden. Der er nemlig begyndt at komme betjente tilbage fra Politiskolen, og han forventer, at Midt- og Vestsjællands Politi i løbet af efteråret når op på det antal betjente, der er penge til at give løn til.

Tallene fra Rigspolitiet viser dog, at der på landsplan i 2008 er 123 flere, der er gået på orlov, end der er vendt tilbage. - Vi kunne sagtens bruge flere hænder, men det kræver, at vi har flere lønkroner, siger Preben Moliin og tilføjer, at politiarbejdet er et umætteligt hul.

Trods personalechefens optimisme, er det stadig svært at få tingene til at hænge sammen på lokalstationerne, siger Erik Dalhoff fra lokalpolitiet i Køge.

- Vi kan overhovedet ikke mærke, at der flere betjente nu end for et par måneder siden. Der er intet ændret hos os, konstaterer Erik Dalhoff og forklarer, at det ikke er de unge betjente, der er de mest stabile. Som nyuddannede søger de ofte væk for at få nye udfordringer et andet sted i politiet eller hjem til Jylland.


Nyhedsoverblik