Betjente går i protest

Flere betjente i Kalundborg er så utilfredse med arbejdsforholdene, at de søger væk fra politiet. En tillidsmand fortæller samtidig, at flere sager der burde efterforskes, bliver henlagt på grund af personalemangel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere betjente på gaden og bedre service for borgerne. Det var målet for den nye politireform. Men sådan er det ikke gået. Politiet i Kalundborg er under skarp beskydning fra egne betjente, der kritiserer arbejdsvilkår og søger væk fra politiet i frustration.

 - Som forholdene er nu, så bliver der rask væk henlagt sager, som burde efterforskes, siger tillidsmand Preben Nielsen fra politiet i Kalundborg.

Og kritikken bakkes op af flere betjente, som TV2 ØST har talt med. To betjente har nu ifølge tillidsmanden søgt orlov og to andre er på vej med ansøgninger. Det sker i protest mod de forhold politiet har nu. Men kun en af dem har lyst til at stå frem med kritikken i pressen. 

 - Vi har ikke styr på en skid. Som jeg ser det, har vi ikke styr på noget mere, siger politiassistent Stig Thestrup-Jørgensen fra politiet i Kalundborg.

For halvandet år siden gik han på nedsat tid fordi han var træt af forholdene.

Politiet i Kalundborg dækkede tidligere et område fra Røsnæs til Tissø. Fra nytår kom Høng og Gørlev kommuner med i det område, som Politiet i Kalundborg skal dække. Med Høng og Gørlev kommuner kom mellem 37% og 40% flere sager til Kalundborg politi, men der er ikke kommet flere betjente på gaden, siger de lokale politifolk.