Betjent brugte ikke peberspray

Betjenten, der lørdag skød en 19-årig balstyrisk mand i benet i en baghave i Vordingborg, brugte ikke sin medbragte peberspray, oplyser statsadvokaten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var tilsyneladende kampen om en politistav, der lørdag endte med, at en betjent fra Sydsjællands Politi trak sin pistol og skød en 19-årig mand i benet i en baghave i Vordingborg. Det siger statsadvokatassessor Line Scharf, der efterforsker sagen for Statsadvokaten for Midt- og Vestsjælland.

Betjenten havde ellers peberspray på sig, men da han og den 19-årige kom i klammeri i en baghave i Nørregade, så politimanden ingen anden mulighed end først at affyre varselsskud og siden skyde den unge mand i benet for at få stoppet ham.

Kort før skudepisoden var den 19-årige indblandet i en omgang tumult på gaden i Vordingborg, og det var denne tumult, som politiet i første omgang ville sætte en stopper for. Men den 19-årige stak af, og efter en flugt gennem to villahaver, indhentede betjenten den 19-årige i baghaven i Nørregade.

Betjenten har ønsket at have en advokat til stede, når han afhøres af statsadvokaten senere søndag.

Den 19-årige - der efterfølgende viste sig at være udeblevet fra afsoning af en voldsdom - er søndag udskrevet fra hospitalet, oplyser Line Scharf.

/ritzau/