Besværlig oprydning

Over seks timer. Så lang tid var Storebæltsbroen lukket i går på grund af en ulykke på Sprogø til mange bilisters store frustration. Manglende nødspor på Vestmotorvejen besværliggjorde oprydningsarbejdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der skulle gå mere end seks timer i går, før der var ryddet op, da en svinetransport væltede på Sprogø. Ni timer tog det, før trafikken gled normalt igen.

Og ventetiden for de mange bilister kunne godt være bragt ned. Oprydningsarbejdet blev nemlig gjort mere besværligt af, at nødsporet på Vestmotorvejen slutter ved Vemmelev-afkørslen og først kommer igen ved betalingsanlægget.

- Det er generelt et stort problem og var det også i går. Jeg kan ikke sætte et antal minutter på, men det ville have været hurtigere at kunne køre i nødsporet, siger viceberedskabsinspektør René Kofod fra Slagelse Brand & Redning, der var indsatsleder ved ulykken.

Ulykken skabte en kø på godt 15 kilometer. Med stillestående trafik på Vestmotorvejen helt til Slagelse måtte dyrlæger og vognmænd, der skulle køre svinene væk fra ulykkesstedet, ud på en omvej og dirigeres af landevejen.

- Det blev de nødt til. Faktisk var en dyrlæge allerede fanget i køen, men politiet fik ham ud af den, og ledt ham rundt om, fortæller René Kofod.

Politiet vil evaluere indsatsen i går for at se, om noget kunne være gjort anderledes, så ventetiden for bilisterne var blevet kortere.