Bestikkelsessag: Fyring af direktør koster millioner

Fyringen af Region Sjællands administrerende direktør Jens Andersen koster skatteborgerne 4,3 millioner kroner, oplyser regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) til Sjællandske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den nu tidligere administrerende direktør Jens Andersen kommer ikke til at gå tomhændet ud af døren hos Region Sjælland efter fyringen derfra i sidste uge.

Det kommer nemlig til at koste 4,3 millioner kroner at give direktøren en fyreseddel, som svarer til to års løn, fortæller regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) til Sjællandske.

Formanden understreger overfor avisen, at det er helt i overensstemmelse med ansættelseskontrakten.

Fyringen af direktør Jens Andersen skete i sidste uge som en konsekvens af den såkaldte bestikkelsessag, hvor Region Sjælland sidste uge offentliggjorde en stærkt kritisk rapport af forløbet i det, der er blevet kaldt Danmarkshistoriens største bestikkelsessag.

13 personer anholdt 
Sagen begyndte i juni sidste år, da bagmandspolitiet anholdt flere medarbejdere i Region Sjællands IT-afdeling og sigtede dem for bestikkelse.  Der kan nemlig være indkøbt it-udstyr til regionen til overpriser og i alt 13 mennesker har været sigtet i sagen, hvor anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi endnu ikke har taget stilling til, om der er beviser nok til at gå i gang med en retssag.

Tirsdag tager forretningsudvalget ifølge Sjællandske formelt stilling til fyringen af den administrerende direktør.