¨

Bestigningseventyr bliver dyrt

Foto: TV ØST

Efter en 19-årig mand i går forgæves forsøgte at bestige Møns Klint, blev han reddet ned af Vordingborg Brandvæsen. Det kan gå hen at koste omkring 10.000 kroner.

I går forsøgte en 19-årig at bestige Møns Klint. Efter 40 meter måtte han give op. Det endte derfor med, at Vordingborg Brandvæsen måtte redde ham ned. Ifølge indsatsleder hos Vordingborg Brandvæsen, Preben Jørgensen var det en tåbelighed at prøve at kravle op på klinten.

- De er ikke til at spøge med de klinter her. Så jeg kan bare sige: Det skal man lade være med, siger han.

Den unge mand blev reddet sikkert ned, men den dumdristige handling kommer til at koste 10.000 kroner. Et beløb han selv skal betale.

- Det er så selvforskyldt som noget, at det ikke er rimeligt, at skatteborgerne i Vordingborg Kommune skal betale for sådan en indsats, siger Preben Jørgensen.

Der var i alt seks brandmænd på stedet, som arbejdede i tre timer. En brandmand koster 400 kroner i timen. Redningsaktionen koster derfor rundt regnet 10.000 kroner, hvis kørsel lægges oveni. Det er det beløb, som Vordingborg Brandvæsen kræver en erstatning på.

Preben Jørgensen understreger, at det er sjældent den slags episoder finder sted. I år har det været to af slagsen, men har der ikke været lignende episoder i sidste fem år.

Ved at rejse erstatningskrav mod manden, håber Preben Jørgensen, at folk i fremtiden vil afholde sig fra at bruge Møns Klint som klatrevæg.

01:36 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App