Beredskabsstyrelsen Sjælland får en drone

Hos Beredskabsstyrelsen Sjælland er der rykket nyt udstyr ind på hylden. De har fået en drone, der kan flyve over 200 meter op i luften og tage direkte billeder

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu kan Beredskabsstyrelsen få det helt store overbliksbillede, når de rykker ud til ulykker. De har nemlig anskaffet sig en drone, der skal hjælpe til de steder, hvor beredskabet ikke selv kan se og nå. Dronen har endu ikke været med ude på opgave, da de ansatte er ved at blive oplært i at flyve med den. Men de er sikre på, at den nok skal blive til stor hjælp.

- Den skal med til ulykker, hvor det kan være svært at få et overblik over situationen fra jorden. Det kan være en væltet lastbil, der har farligt gods. Så kan vi sende den ind, siger Lars Mattich, der er 2. vagthavende ved Beredskabsstyrelsen Sjælland.

Hvad kan den?

Det er nu næsten 3 uger siden, dronen ankom til stationen. Dronen har monteret et kamera, der sender direkte billeder. Det betyder, at beredskabet hurtigt kan dele deres viden om ulykkesstedet. Dronen kan flyve 200 meter op i luften og over 300 meter væk ved manuel styring. Dronen kan også styres via et GPS-singnal, hvilket betyder, at den kan flyve 1.200 meter væk. Dette kan fx bruges i situationer ved oversvømmelser eller eftersøgninger, da dronen kan programmeres til at flyve den samme rute igen og igen. Den kan flyve 20 minutter på en opladning.

Med udstyr koster dronen omkring 16.000 kroner. Beredskabsstyrelsen Sjælland drømmer om en endnu større drone, der også kan tage satellitbilleder og flyve endnu længere på en opladning.