Beredskabet øver i Kalundborg

Tirsdag træner beredskabsmyndighederne i Kalundborg i at samarbejde om opgaver med flere myndigheder på en gang. Op mod 300 personer deltager i øvelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Beredskabet holder øvelse i Kalundborg i dag tirsdag. Øvelsen, der har op mod 300 deltagere og afholdes i samarbejde med Statoils raffinaderi i Kalundborg, har til formål at træne beredskabsmyndighedernes alarmeringsplaner, alarmeringsprocedurer og samarbejde i tilfælde af kritiske hændelser.

- I det daglige har vi et rigtig godt og velfungerende samarbejde myndighederne i mellem og i mellem myndighederne og politikredsens større private virksomheder. Det har vi blandt andet fordi, vi med jævne mellemrum øver samarbejdet og på den måde får fundet de steder, hvor der måske kan opstå problemer eller udfordringer med de aftalte procedurer, siger politikommissær Dan Warming, der er politiets øvelsesansvarlige.

Hele dagen

Dagen og aftenen igennem vil mandskab fra Beredskabsstyrelsen, Kalundborg Kommune, Kalundborg Brandvæsen, Totalforsvaret, Region Sjællands sundhedsberedskab samt Midt- og Vestsjællands Politi skulle løse flere forskellige brand- og redningsopgaver i området omkring Kalundborg by og på Statoils raffinaderigrund i Kalundborg.

Borgere og andre der færdes i området vil derfor kunne se et større opbud af udrykningskøretøjer og mandskab, men der er således ingen grund til at være urolig, da der kun er tale om en øvelse.