Belønning til kommunalt ansatte

Borgmesteren på Stevns sætter pris på alle kommunalt ansattes præstationer i fusionsprocessen og vil nu gerne kvittere med en sundhedsforsikring til alle 1600.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vores kommune er en god arbejdsplads, hvor der er gode medarbejdere, som ikke mindst i den til tider turbulente fusionsperiode har ydet en fremragende indsat. Det vil borgmester Poul Arne Nielsen (V) gerne kvittere for i form af en sundhedsforsikring til alle, uanset om de er i hjemmeplejen, på rådhuset, i en vuggestue eller bag katedret i skolen, fortæller Dagbladet.

- Det er overvejelser, jeg har gjort mig her på det seneste, og i første omgang skal det naturligvis undersøges juridisk, om vi må lave en sådan ordning i kommunalt regi, men jeg kan ikke forestille mig, at det er et tilbud, nogen vil spænde ben for. Dernæst skal vi naturligvis se, om det er muligt at finde økonomien snarest muligt, så det vil jeg arbejde på at få plads til i næste års budget, siger Poul Arne Nielsen til avisen.

Han pointerer, at der generelt er ydet en kraftanstrengelse i forbindelse med sammenlægningen af Gl. Vallø og Gl. Stevns, som det er værd at belønne. Der er dog ikke alene tale om en art belønning, men også et ønske om at fastholde og udvikle Stevns Kommune som en god og dynamisk arbejdsplads. Konkurrencen kommunerne imellem om kvalificerede medarbejdere på så at sige alle niveauer i det kommunale system er stor.

Borgmesteren påpeger, at man da heller ikke skal være blind for, at det vil være godt for Stevns Kommune og borgerne, hvis ansatte bliver hurtigere helbredt. Det vil i så fald nedbringe sygefraværet, men samtidig giver det også den enkelte ansatte en vished for, at han/hun har mulighed for at komme hurtigt i et behandlingsforløb, hvis det bliver påkrævet.Et væsentligt element i de kendte sundhedsforsikringer er muligheden for behandling på privathospital, hvis udsigterne hos det offentlige sygehusvæsen er lange.