Bekymrende mange dødsfald på byggepladser

En 62-årig mand fra Lolland døde på en byggeplads i Hillerød i sidste uge. Alt for mange ulykker på byggepladser chokerer samarbejdsorganisationen for danske bygnings- og træarbejdere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 62-årige mand fra Lolland ik et seks ton tungt betonelement ned over sig. Men han var ikke den eneste, der omkom på en dansk byggeplads i sidste uge. To andre arbejdere døde på forskellige byggepladser, hvilket nu får Samarbejdsorganisationen for danske bygnings- og træarbejdere til at tale om bananrepuplik-tilstande. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

Med de tre dødsulykker er der indtil videre i år sket i alt otte ulykker i bygge- og anlægsbranchen med dødelig udgang.

- Det er chokerende, at der på bare en enkelt uge sker tre dødsulykker i byggeriet. Det er nærmest tilstande som i bananrepublikker, som vi helst ikke vil sammenlignes med, siger Lars Vedsmand, arbejdsmiljøkonsulent i BAT-kartellet.

I to af de tre dødsulykker blev personerne mast ihjel. En 51-årig blev ved en ulykke i Saxild dræbt, da en kampestensmur væltede ned over ham, da han var ved at brække en væg ned i en ældre bygning.

Den tredje dødsulykke skete i forbindelse med asfaltarbejde i Billund. En 62-årig mand blev dræbt på stedet, da en lastbil bakkede og kørte over ham.