¨

Bekymrende mange dødsfald på byggepladser

En 62-årig mand fra Lolland døde på en byggeplads i Hillerød i sidste uge. Alt for mange ulykker på byggepladser chokerer samarbejdsorganisationen for danske bygnings- og træarbejdere.

Den 62-årige mand fra Lolland ik et seks ton tungt betonelement ned over sig. Men han var ikke den eneste, der omkom på en dansk byggeplads i sidste uge. To andre arbejdere døde på forskellige byggepladser, hvilket nu får Samarbejdsorganisationen for danske bygnings- og træarbejdere til at tale om bananrepuplik-tilstande. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

Med de tre dødsulykker er der indtil videre i år sket i alt otte ulykker i bygge- og anlægsbranchen med dødelig udgang.

- Det er chokerende, at der på bare en enkelt uge sker tre dødsulykker i byggeriet. Det er nærmest tilstande som i bananrepublikker, som vi helst ikke vil sammenlignes med, siger Lars Vedsmand, arbejdsmiljøkonsulent i BAT-kartellet.

I to af de tre dødsulykker blev personerne mast ihjel. En 51-årig blev ved en ulykke i Saxild dræbt, da en kampestensmur væltede ned over ham, da han var ved at brække en væg ned i en ældre bygning.

Den tredje dødsulykke skete i forbindelse med asfaltarbejde i Billund. En 62-årig mand blev dræbt på stedet, da en lastbil bakkede og kørte over ham.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App