¨

Bedre integration på arbejdsmarkedet

Foto: TV ØST

Til trods for at der mangler arbejdskraft, har folk med et udenlandsk navn svært ved at få et job. I dag blev der sat fokus på problemet i Næstved.

Det var Midtsjællands Kursuscenter, som havde inviteret arbejdsgivere, integrationskonsulenter og ikke mindst integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til debat på Handelsskolen i Næstved. Formålet var at diskutere, hvordan vi i Danmark bliver bedre til at integrere indvandrere og flygtninge på arbejdsmarkedet. Det gælder især de højtuddannede, som har svært ved at få et arbejde, hvor de kan bruge deres kompetencer. For Asim Makyr fra Næstved, som er iraker og uddannet filosof er der ingen tvivl om, at dagens emne var vigtigt.

- Jeg har et stort ønske om at bruge mit fag her i Danmark. Jeg er uddannet fra universitetet i Bagdad, men da jeg kom her til blev jeg nødt til at arbejde på en fabrik, siger Asim Makyr.

Vi har tidligere her på TV2 ØST fortalt, at Næstved får bundkarakterer, når forskellige undersøgelser gør op, hvilke kommuner, der klarer sig bedst på integrationsområdet.

- Vi er ikke gode nok endnu. Det er vigtigt at både indvandrere og arbejdsgivere rækker hånden ud, så vi kan blive endnu bedre, siger borgmester Henning Jensen.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App