Bedrageri fra fængslet

En mand der afsonede sin straf i Statsfængslet i Jyderup er nu varetægtsfænglset for bedrageriforsøg til 40 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et bedrageriforsøg for 40 millioner kroner er blevet afsløret af Politiet. Indsatte i Statsfænglset i Jyderup stod bag. En person er nu fjernet fra Jyderup og sidder varetægtsfængslet.

- Det er ikke en rar sag, den er ubehagelig, siger fængselsinspektør Troels Bloch fra Statsfængslet i Jyderup.

Indsatte I Jyderup forfalskede årsopgørelser, lønsedler med mere i forsøget på at etablere et ejendomsselskab og opnå store lån. Max Bank i Næstved er en at de banker der næsten blev snydt.

- Det blev nogen ganske få tusind kroner vi endte med at tabe, men det havde formentlig blevet nogle hundretusind kroner hvis pengene var nået at blive udbetalt, siger Adm. Direktør  Allan Weirup fra Max Bank.

I Statsfængslet mener man ikke at kunne have forhindret bedrageriforsøget

- Jyderup Statsfænsel er et åbent fængsel, hvor adskillige indsatte forlader fængslet hver dag. I weekenden får de besøg af deres familie, de har mulighed for at ringe fra deres  afdelingstelefoner, så de har mulighed for at lave kriminalitet, det kan vi ikke stoppe. Alternativet er jo at de sad i et lukket fængsel, siger fængselsinspektør Troels Bloch fra Statsfængslet i Jyderup.

I følge Børsen skulle bedrageriforsøget være gået ud over blandt andet Nykredit, Skandiabanken og Max Bank. I Næstved giver næsten-svindelen ikke anledning til at ændre på procedurer i banken.

- Som vi har gennemgået det ser der ud til at alt har været i orden og det giver ikke umiddelbart anledning til at ændre nogen procedurer, siger Adm. Direktør  Allan Weirup fra Max Bank.

Max Bank nåede at holde ihvertfald to møder med en mand om lånet af de mange penge.