Beboere vil ikke på ghetto-liste

Området Lindholm i Nykøbing Falster er ny på listen over ghettoområder. Det er beboerne langtfra vilde med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En aftale mellem regeringen, Konservative og Liberal Alliance om indsatsen i udsatte boligområder - herunder kriterierne for, hvornår et område skal betegnes som en ghetto - vil med stor sandsynlighed blive fremlagt mandag.

På den foreløbige liste er Lindholm-kvarteret i Nykøbing Falster med, og det er beboerne ikke tilfredse med.

- Det er ikke godt, at vi er med på listen. Der bliver set ned på os. Jeg synes ikke, det er en ghetto. Der er mange arbejdsløse, men næsten alle de unge er i gang med uddannelse, understreger 17-årige Ajah Al-Sayes, der går i gymnasiet.

Tidligere har man set på arbejdsløshed, kriminalitet og etnicitet, men nu er også uddannelsesniveau og indkomst med, når der udpeges såkaldt "udsatte almene boligområder" - Derfor er området i Nykøbing nu med på listen, og heller ikke de lokale politikere synes om, at det nu kaldes en ghetto.

- Man forbinder noget dårligt med det. Men vi forbinder noget positivt med området her, siger Edvard Traberg (Nyt Guldborgsund), der er formand for Socialudvalget i Guldborgsund.

Lindholm har også tidligere optrådt på ghettolisten med en del kriminalitet og ballade, men med hjælp fra en række kommunale sociale projekter - blandt andet en ungdomsklub - er problemerne væk, mener både beboerne og de lokale politikere.

- Risikoen er selvfølgelig, at området falder tilbage og uheldige kræfter overtager styringen herude. Det er derfor, vi fortsætter de sociale projekter. Vi vil især satse på, at alle unge får en uddannelse, fortæller Edvard Traberg-

Udover Lindholm er Motalavej i Korsør og Ladegårdsparken i Holbæk nye på ghettolisten her i regionen.


Nyhedsoverblik