¨

Beboere trætte af fartsyndere

Foto: TV ØST

En gruppe beboere på Lyngvej i Højby er trætte af, at bilisterne kører for stærkt. De kræver nu handling.

Per Paldan er en af dem, bor på Lyngvej i Højby, og han er frustreret over, at bilisterne på vejen kører alt for stærkt.

- Jeg ved ikke, hvem der giver folk den ide, at her kan man bare køre, som man har lyst. Der er en grund til, at der er tres kilometer i timen, siger Per Paldan til TV ØST.

Rådyr må lade livet

Lyngvej grænser op til en skov, og i forgårs sendte Per Paldan billeder til os af påkørte rådyr, som blev kørt ihjel ude foran hans hus med få timers mellemrum. Han mener, at påkørslerne skyldes, at for høj fart gør, at bilisterne ikke kan nå at reagere.

Biler i forhaven

I den anden ende af vejen ved et blødt sving bor Sussi Bjerge. Fem gange har hun oplevet, hvordan bilister har mistet herredømmet over deres biler på grund af for høj fart

-  Så ryger de lige ind i haven her. Rækværket er jo blevet sat op nogle gange af forsikringen, fordi det er blevet pløjet ned. Hverken jeg eller mine børnebørn skal opholde sig ude i forhaven. Det er simpelthen for farligt, siger hun.

Privat fartmåling

Den høje fart på vejen fik sidste sommer Per Paldan til selv at lave en fartmåling på vejen. Den viste, at 76 procent af bilisterne på Lyngvej kørte over 85 kilometer i timen, selvom man kun må køre 60.

-  Politiet skal simpelthen gå ind og lave noget laserkontrol og få stoppet den hastighed. Der står 60 kilometer i timen her. Og det er der en rigtig god grund til, siger Per Paldan.

Flere fartvogne

I 2015 får politiet tildelt flere fartvogne til at kunne kontrollere trafikken, men kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, siger, at skoleveje, veje med vejarbejde og veje med mange ulykker kommer i første række, når politiet skal prioritere, hvor deres vogne skal holde.

-  Jeg kan ikke love, at beboerne i netop det område får en hastighedskontrol ud, men vi får flere midler, så man har lov til at håbe, siger han.

Kommune går ind i sagen

Per Paldan har allerede henvendt sig til både politi og kommune. I dag fik han svar fra Odsherreds Borgmester, Thomas Adelskov. Borgmesteren har indkaldt beboerne til et møde i løbet af januar, så de kan drøfte forholdene på vejen.

 

02:30 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App