¨

Beboer i brændt bygning: Uvirkeligt at vende tilbage

Foto: TV ØST

Onsdag fik Mathias Skov lov til at vende tilbage til sin lejlighed, som ligger i den opgang i Næstved, hvor der tirsdag udbrød brand.

Væggene i opgangen er fyldt med rod og røg, og lugten afslører også, at der for under et døgn siden var brand u bygningen. Onsdag fik Mathias Skov lov til at vende hjem til sin lejlighed, der ligger i stueetagen i den bygning, hvor der tirsdag aften udbrød brand.

- Når man er vant til, at der er rent og ryddeligt og aldrig lugter af røg, så er det uvirkeligt og forfærdeligt, at der pludselig ser sådan ud, siger han.

Forfærdeligt at se folk stå på altanerne

Både gulv og vægge er blevet vasket og rengjorte i løbet af dagen, men der kommer til at gå nogen tid, før de øvrige beboere kan vende tilbage til deres hjem. Branden brød ud på 1. sal klokken 20.40 tirsdag aften, og røgen i opgangen var så tyk, at flere beboere var fanget i deres lejligheder. I stedet søgte de tilflugt på deres altaner, mens Mathias Skov hurtigt kunne komme ud fra sin lejlighed i stueetagen.

- Det var forfærdeligt at se dem stå der på altanerne. Hvad skulle man sige til dem, hvis ikke de kunne komme ned?, siger han.

Heldigvis fik brandfolkene hurtigt branden under kontrol, og opgangen blev luftet så meget igennem, at beboerne kunne komme ud den vej. 2 personer blev efterfølgende kørt på sygehuset i henholdsvis Næstved og Slagelse uden større skader, mens 9 blev behandlet i ambulancerne.

Vandskader i stue og soveværelse

Mathias Skovs naboer har fået husly hos venner og familie. Hans lejlighed er sluppet billigt fra branden med et par vanskskader i soveværelset og stuen, hvor vandet er kommet ned fra lejligheden ovenover, hvor branden opstod. 

Meldingen onsdag fra politiets teknikere er, at det er en defekt el-installation, som er årsagen til branden.

00:28 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App