Bankrøver pågrebet i dommers have

En uheldig bankrøver gemte sig i en dommers have i Vordingborg. Han er varetægtsfængslet til den 8. juli.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Timingen og flugten kunne nærmest ikke have været værre, da en 27-årig mand fra Vordingborg besluttede sig for at blive bankrøver. Under en time efter at en 27-årig mand røvede Nordea i Algade i Vordingborg blev han fundet i en have og anholdt.

Det skete blandt andet, fordi politiet holdt øvelse i nærheden, skriver Sjællandske.

Kort efter klokken 11 gik han ind i Nordea på Algade. Her krævede den sortklædte og maskerede bankrøver at få udleveret pengene, mens han truede med sit medbragte jagtgevær.

Få minutter senere var han ude af døren igen og stak af til fods mod Vor Frue Kirke. En gruppe borgere stak efter manden, som blandt andet løb ned ad Kirkealléen og videre ad Margrethestien, hvor forfølgerne mistede kontakten.

Hvad bankrøveren ikke lige havde planlagt var, at politiet kort derfra havde haft både skydetræning og hundetræning. Dermed var et stort antal betjente hurtigt klare til at jagte forbryderen.

I løbet af tyve minutter var området, hvor bankrøveren var løbet hen, afspærret af et dusin politibiler. Derudover blev hunde sat til at opsnuse manden. 50 minutter efter røveriet gav den intensive jagt pote.

- Her klokken 12.00 anholdte vi bankrøveren. Han blev fundet i en have, hvor han med geværet og en taske med pengene lå og trykkede sig ned i jorden, fortæller vagthavende hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Sjællandske.

- Det drejer sig om en 27-årig mand, tilmeldt en adresse i Vordingborg, som vi kender ganske godt, fortsætter vagthavende.

Sjællandske har erfaret, at den have, som bankrøveren blev fundet i, tilhører den tidligere dommer Ulf Andersen.

Den 27-årige, som ifølge politikommissær Finn Christiansen har erkendt bankrøveriet, vil blive fremstillet for en dommer i dag. Han vil blive sigtet for væbnet røveri, som kan give op til seks års fængsel.