Banker: Konkurrencestyrelse skød over målet

På trods af "dommen" om ulovligt samarbejde mener syv lokalbanker, at Konkurrencestyrelsen skød langt over målet med sin kritik af bankernes samarbejde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lokalbankerne, der har samarbejdet ulovligt, hæfter sig ved Konkurrenceankenævnets vurdering af, at der ikke har været tale om et klassisk kartel.

- Vi har under hele sagen følt, at konkurrencemyndighederne skød langt over målet i sine angreb på samarbejdet i erfa-gruppen. Og denne vurdering har Konkurrenceankenævnet nu bekræftet os i, hedder det i en samlet udtalelse fra de syv lokalbanker, der erklærer sig "glade" for Konkurrenceankenævnets klare udmeldinger.

- Vi har aldrig haft til hensigt at begrænse konkurrencen.

Ord som kartel, markedsdeling og prisaftaler har indgået i sagen fra konkurrencemyndighedernes side, men de punkter afvises alle af Konkurrenceankenævnet med formanden højesteretsdommer Børge Dahl i spidsen, skriver lokalbankerne.

Ankenævnet stadfæster, at der var grund til for Konkurrencestyrelsen at reagere mod bankernes erfa-gruppe, fordi samarbejdet må anses at have konkurrencebegrænsning som formål.

- Det har aldrig været hensigten, så vi har ikke formuleret os særlig godt, skriver bankerne i en pressemeddelelse.

Læs også artiklen "Lokalbankers samarbejde var ulovligt" http://www.tv2east.dk/article?id=25741