Bank Trelleborg var i dyb krise

Bank Trelleborg var i dyb krise i flere uger inden Sydbanks overtagelse. Situationen var så alvorlig, at Finanstilsynet havde Bank Trelleborg under opsyn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bank Trellebrog manglede så mange penge, at Finanstilsynet havde banken under opsyn. Likviditeten var helt ude af proportioner med, hvad bankens ledelse troede, man havde til rådighed.

Det skriver Bank Trelleborg i en redegørelse om, hvad der førte til, at Sydbank i sidste uge måtte ind og redde banken.

- I november måned blev ledelsen opmærksom på den fejlagtige beregning og konstaterede, at banken på det tidspunkt reelt havde en mindre likviditetsreserve end krævet efter bestyrelsens instruks, skriver banken i redegørelsen til Københavns Fondsbørs.

Finanstilsynet var på rutinemæssige besøg i Bank Trelleborg to gange i november i samlet otte dage og igen tre gange i begyndelsen af december sidste år. Allerede ved det første besøg den 19. november blev Finanstilsynet gjort opmærksom på, at der var et likviditetsproblem. Og banken blev pålagt at rapportere til tilsynet hver uge.

- I løbet af efteråret har det været nødvendigt at skaffe den fornødne likviditet fra dag til dag for at være over lovens minimumgrænse for likviditetsreserver, skriver banken.

I ugen op til Sydbanks overtagelse forsøgte ledelsen i Bank Trelleborg at redde banken - men på et møde med Finanstilsynet den 18. januar fik ledelsen en frist til mandag morgen den 21. januar til at finde en løsning - som blev Sydbank.

\ritzau\