¨

Bander overvåges

Foto: TV ØST

De kriminelle grupper har adgang til våben og sprængstoffer og de er ikke bange for at bruge dem. Det viser den første offentliggjorte rapport fra Rigspolitiet om bandekriminalitet. Og i fremtiden kan vi forvente mere af denne type kriminalitet siger pol

Ifølge Politiet er det i området ved Klosterparkvej at Black Cobra i Kalundborg holder til. Politiet holder Black Cobra under tæt overvågning for den type af kriminalitet de står for.

- Jamen vi kan se medlemmer af Black Cobra bliver sigtet for overtrædelse af narkolovgivningen, nogle bliver sigtet for alvorlige voldstilfælde og i nogle tilfælde forsøg på manddrab, medlemmer af Black Cobra er vi meget opmærksomme på, og vi har en klar formodning om at de deltager i narkokriminalitet, siger politiinspektør Magnus Andresen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Rigspolitiet har lavet den første statusrapport over banders kriminalitet i Danmark og ifølge den er der sket en forrråelse af banders kriminalitet.

- Det er ikke sikkkert at der er flere våben der er  tilgængelige i de her miljøer, men der har været en tendens til, at de bliver brugt lidt hurtigere, og det er måske årsagen til at vi har haft så mange skyderier i 2007, siger politiinspektør Magnus Andresen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

I området ved Klosterparkvej var der i dag ikke den store lyst til at tale med TV 2 ØST om Black Cobra. Men i byen bekræftede man eksistensen af Black Cobra.

- Der er sket mange ting i byen og fredag og i weekenden var der altid slåskamp, og man kunne godt mærke at det var et farligt sted at komme hen, men sådan er det ikke i dag, siger Hakan Akkas fra Kalundborg.

Alligevel holder Politiet i dag øje med 32 personer af Black Cobra fordelt på afdelinger i Næstved, Vordingborg og Kalundborg. Politiet har tidligere rejst sigtelser mod Black Cobra for vold, narko, våbenbesiddelse og bedrageri.

I 2007 var der 12 skudepisoder hvor bander var indblandet. Ingen af de skudepisoder skete i vores region, og politiet venter heller ikke at det vil ske i 2008.

- Vi har ikke nogle forventninger om at de render rundt og skyder på hinanden i 2008, men vi vil meget gerne følge med på hvilke konflikter der opstår i de her miljøer, siger politiinspektør Magnus Andresen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App