Bander overvåges

De kriminelle grupper har adgang til våben og sprængstoffer og de er ikke bange for at bruge dem. Det viser den første offentliggjorte rapport fra Rigspolitiet om bandekriminalitet. Og i fremtiden kan vi forvente mere af denne type kriminalitet siger pol

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge Politiet er det i området ved Klosterparkvej at Black Cobra i Kalundborg holder til. Politiet holder Black Cobra under tæt overvågning for den type af kriminalitet de står for.

- Jamen vi kan se medlemmer af Black Cobra bliver sigtet for overtrædelse af narkolovgivningen, nogle bliver sigtet for alvorlige voldstilfælde og i nogle tilfælde forsøg på manddrab, medlemmer af Black Cobra er vi meget opmærksomme på, og vi har en klar formodning om at de deltager i narkokriminalitet, siger politiinspektør Magnus Andresen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Rigspolitiet har lavet den første statusrapport over banders kriminalitet i Danmark og ifølge den er der sket en forrråelse af banders kriminalitet.

- Det er ikke sikkkert at der er flere våben der er  tilgængelige i de her miljøer, men der har været en tendens til, at de bliver brugt lidt hurtigere, og det er måske årsagen til at vi har haft så mange skyderier i 2007, siger politiinspektør Magnus Andresen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

I området ved Klosterparkvej var der i dag ikke den store lyst til at tale med TV 2 ØST om Black Cobra. Men i byen bekræftede man eksistensen af Black Cobra.

- Der er sket mange ting i byen og fredag og i weekenden var der altid slåskamp, og man kunne godt mærke at det var et farligt sted at komme hen, men sådan er det ikke i dag, siger Hakan Akkas fra Kalundborg.

Alligevel holder Politiet i dag øje med 32 personer af Black Cobra fordelt på afdelinger i Næstved, Vordingborg og Kalundborg. Politiet har tidligere rejst sigtelser mod Black Cobra for vold, narko, våbenbesiddelse og bedrageri.

I 2007 var der 12 skudepisoder hvor bander var indblandet. Ingen af de skudepisoder skete i vores region, og politiet venter heller ikke at det vil ske i 2008.

- Vi har ikke nogle forventninger om at de render rundt og skyder på hinanden i 2008, men vi vil meget gerne følge med på hvilke konflikter der opstår i de her miljøer, siger politiinspektør Magnus Andresen fra Midt- og Vestsjællands Politi.