Bande sigtet for gaderøverier

Seks unge er sigtet for en række voldelige gaderøverier under Vordingborg Festuge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En bande på seks unge nydanskere blev onsdag ved grundlovsforhør i retten i Nykøbing Falster fængslet til den 7. august, sigtet for en stribe gaderøverier under Vordingborg festuge.

Det første røveri blev begået, da tirsdag aften netop var blevet til onsdag. På Vordingborg station blev en 17-årig mand sparket, slået og frarøvet en mobiltelefon og 1000 kroner, skriver Sjællandske.

Herefter drog banden op i Algade, hvor en 21-årig vordingborgenser blev overfaldet. Det lykkedes dog offeret at stikke af med alle sine ejendele i behold.

Tredje røveri skete på torvet, kort efter at Sko & Torp netop var trådt ned fra scenen. Her blev en bare 15-årig dreng fra Nordfalster tvunget til at aflevere sin trøje og mobiltelefon.

Sydsjællands Politi anholdt de seks unge tidligt onsdag morgen, hvor de havde effekterne fra røverierne på sig.

Røverne er blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. De fem af røverne er i alderen 16-17 år, mens den sidste er 25 år gammel.

Sidstnævnte er også sigtet for overtrædelse af dyreværnsloven, fordi han har klippet noget af ørerne på sin hundehvalp af racen Staffordshire Bull Terrier.