Ballade om racerbane

Naboerne til Europas første indendørs racerbane for brændstofdrevne biler er VREDE. Bilerne støjer siger de - og racerklubben risikerer nu at måtte vinke farvel til fartdrømmene

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På en mark udenfor Ugerløse på Midtsjælland ligger en gammel fabriksbygning. Den bygning forelskede Midtsjællands Mini Racing Club sig i og indrettede Europas første bane for benzindrevne miniracere.

Men de havde glemt en vigtig detaile, kommunale tilladelser!

Det har fået banens nærmeste naboer, der bor i syv huse 200 meter væk fra hallen, til at protestere:

"Det er sådan en monoton lyd som en flok brumbasser i en papkasse", siger Tove Sørensen, og fortsætter "Vi er simpelhen så vrede over det fordi vi ikke er blevet hørt. Lige pludselig så var den motorbane bare derhenne".

Banen blev for alvor taget i brug ved et stævne sidste weekend. Kommunen gav en dispensation. Nu har naboklagerne medført at hallen ikke længere må bruges. Først om 24 uger er den kommunale sagsbehandling på plads, og i mellemtiden håber klubben at kunne få endnu en dispensation, så et stort stævne i august ikke går i vasken.

Racerklubben har investeret 150.000,- kr. i anlægget. De penge risikerer at være spildt hvis Holbæk kommune vælger at tage naboernes protest til efterretning.