Ballade om børnepsykiatri

Politikerne i Region Sjælland vil samle de tre børne- og ungdomspsykiatriske sengeafsnit i Næstved. Men personalet i Holbæk vil ikke flytte. Der er for langt, siger de.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De ansatte på Holbæk Børne- og Ungdomspsykiatriske sengeafsnit går imod en sammenlægning af regionens tre sengeafsnit i Næstved. Transporten til arbejde vil forlænge arbejdsdagene betragteligt, og det vil skade behandlingen af de indlagte.

- Det er et stort problem, og det er borgerne der vil tabe på det. Det er vigtigt, at de pårørende nemt kan komme og besøge, og så er det en del af behandlingen, at patienterne kan komme hjem i weekenderne og holde kontakten til deres netværk vedlige. Det vil ikke fungere, hvis de skal helt til Næstved, siger talsmand for de ansatte på Holbæks Børne- og Ungdomdspsykiatriske sengeafsnit, Lene Trier.

Det er ellers planen, at de 12 sengepladser i Holbæk, sammen med sengeafsnittet i Roskilde, skal flyttes til Næstved i 2009, så ekspertisen er ét sted

- Vi vil gerne have et højt fagligt niveau. Da det er svær at få de medarbejdere, vi har brug for, så vil vi gerne samle ekpertisen, fortæller Ingelise Hansen (Rad.V.), der er næstformand i Forum for psykiatri i Region Sjælland.

Ud over den manglende arbejdskraft, vil mange års erfaringer blive spildt på gulvet, hvis personalet fra Holbæk forsvinder. Kun én af 43 på afsnittet vil med til Næstved.

- Det er vi selvfølgelig kede af at høre. Men vi lytter til dem og tagerstilling til deres kritik. Vi kan ikke undvære dem. Vi har brug for deres hænder og ekpertise, siger Ingelise Hansen.   

Når de ansvarlige politikere mødes om to uger vil de diskutere kritikken fra de ansatte.