Bakteriebombe under sygehus

På storstrejkens femte dag er konsekvenserne af arbejdsnedlæggelserne ved at vise sig på Slagelse sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er en blanding af grim afføring, urin, og opkast, det lugter indelukket, gammelt og surt. Sådan siger Jens Dahl, tillidsmand for portørerne i Sygehus Syd i dag til TV2 Øst.

Sygehuset i Slagelse kører trods konflikten næsten på fuld kraft. 75-80 procent af afdelingerne er i funktion, og her bliver både opereret, født børn og produceret masser af affald. Affald, der ikke bliver fjernet, fordi portørerne strejker.

- Vi er jo skåret ned til ca. en tredjedel, siger Jens Dahl. Så vi har masser af patientopgaver, fordi resten af sygehuset jo nærmest kører normalt. Vi skal hjælpe til ved hjertestop, og vi skal transportere patienterne fra A til B. Så det med affaldet, det bliver nedprioriteret.

Affaldet hober sig allerede nu op i sække under sygehuset, og Jens Dahl frygter, at det i løbet af nogle få dage kan udvikle sig til en ren bakteriebombe.

- Det er klart, at når der ligger sengetøj, der er vådt af urin, opkast og afføring, og det ligger i 20 graders varme, så skal der ikke gå lang tid før bakterieindholdet er rimelig stort. Der er jo heller ikke mulighed for at gøre rent og desinficere derinde, siger Jens Dahl i dag.

Palle Andersen (Venstre) er formand for sygehusudvalget i Region Sjælland. Han synes ikke at det lyder rart med ophobet affald under sygehuset. - Det er jo selvfølgelig dybt utilfredsstillende, og det problem skal vi have løst, siger han. Hvis ikke de personer, der normalt fjerner affaldet, kan løse opgaven, så må vi have nogle andre til at gøre det, siger han i dag til TV2 Øst.