Baderotterne lurer i sommervarmen

Hedebølge og strande plastret til med danskere er guf for professionelle strandtyve med hurtige fingre. Lad det værdifulde ligge hjemme, lyder rådet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sammen med hedebølge og danskere, som valfarter til stranden, dukker der også en ubehagelig gæst op - den professionelle strandtyv. De lurer på tidspunktet, hvor folk forlader sine ting for at tage en dukkert og tømmer hurtigt tasken for værdier.

Alt for mange glemmer at passe på, derfor skal man ikke tage værdifulde ting med på stranden, konstaterer Forsikringsoplysningen.

Penge bliver ikke dækket
- De professionelle tyve bliver også lokket til stranden, når temperaturen stiger. De er baderotter på jagt efter gode sager. Derfor bør du altid lade være med at tage smykker, dyrt fotoudstyr og andre værdifulde ting med på stranden. Og tag så få penge med som muligt, siger konsulent Christian Skødt, Forsikringsoplysningen.

Han fortæller, at hvis ingen har set tyveriet, er der begrænset forsikringsdækning. Smykker og penge, der bliver stjålet på stranden, bliver ikke dækket af familieforsikringen.

Råb stop tyven
Mens tøj, mobiltelefon eller iPod vil blive erstattet. Ser man en tyv, der er ved at stjæle ens ting, skal man råbe "stop tyven", pointerer Christian Skødt. For hvis man har vidner på, at man har råbt efter tyven, får man udbetalt fuld erstatning - også for penge og smykker. Når forsikringen dækker, vil der ofte være en selvrisiko, som man selv skal betale.

Forsikringsoplysningen advarer også mod at gemme værdifulde ting i bilen, mens du er på stranden.

- Det er meget risikabelt at gemme sine værdier i bilen. Baderotterne holde typisk også øje med parkeringspladsen ved stranden og ser, om der bliver lagt nogle gode ting i bagagerummet, siger Christian Skødt.

/ ritzau /