¨

Badende træder varsomt

Foto: TV ØST

Det er de usædvanligt høje temperaturer, der får biologerne til at advare mod havkolera-bakterien allerede her i juni. I dag blev der taget vandprøver i Sejerø Bugten, hvor badegæsterne træder varsomt

Selvom det er først på badesæsonen, så er badevandet allerede mere end 20 grader varmt  i Sejerø Bugten. Derfor er der allerede i sidste uge målt alt for høj koncentration af havkolera i det fristende badevand.

-Det er ikke rart at høre, for jeg har lige været i vandet, siger Jeanet Søndergaaard, en af dagens badegæster på Sanddobberne i Sejerøbugten.

Udover Sanddobberne, er der også ved Vraget strand og Dragsholm offentlige strand målt for høje koncentrationer. Derfor blev der i dag igen taget prøver ved de tre strande, og viser de prøver forhøjet koncentration af den farlige bakterie, rykker kommunen ud.

-Så er vi klar til at sætte skilte op, der kan advare badegæsterne, fortæller naturgeograf Rikke Kepp fra Odsherred kommune. 

Advarslen gælder især badende med rifter i huden eller svækket immumforsvar. Her kan den ubehagelige bakterie, som populært kaldes havkolera, give alvorlige infektioner. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App