Badende træder varsomt

Det er de usædvanligt høje temperaturer, der får biologerne til at advare mod havkolera-bakterien allerede her i juni. I dag blev der taget vandprøver i Sejerø Bugten, hvor badegæsterne træder varsomt

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom det er først på badesæsonen, så er badevandet allerede mere end 20 grader varmt  i Sejerø Bugten. Derfor er der allerede i sidste uge målt alt for høj koncentration af havkolera i det fristende badevand.

-Det er ikke rart at høre, for jeg har lige været i vandet, siger Jeanet Søndergaaard, en af dagens badegæster på Sanddobberne i Sejerøbugten.

Udover Sanddobberne, er der også ved Vraget strand og Dragsholm offentlige strand målt for høje koncentrationer. Derfor blev der i dag igen taget prøver ved de tre strande, og viser de prøver forhøjet koncentration af den farlige bakterie, rykker kommunen ud.

-Så er vi klar til at sætte skilte op, der kan advare badegæsterne, fortæller naturgeograf Rikke Kepp fra Odsherred kommune. 

Advarslen gælder især badende med rifter i huden eller svækket immumforsvar. Her kan den ubehagelige bakterie, som populært kaldes havkolera, give alvorlige infektioner.