¨

Båden var ikke sikkerhedsgodkendt

Foto: TV ØST

Dragebåden, som de 13 elever og to lærere kæntrede med i går, var ikke sikkerhedsgodkendt af Søfartsstyrelsen, som den skal. Det oplyser styrelsens synschef til TV2 ØST.

- Det er en meget tragisk ulykke og den burde heller ikke være sket. Den her båd skulle have været synet og godkendt af Søfartsstyrelsen, men det var den ikke. Vi har ikke synet og godkendt denne her båd, siger Lars Nielsen, synschef i Søfartsstyrelsen.

Netop når efterskoler sejler med elever, betragter Søfartsstyrelsen det som erhvervssejlads. Det betyder, at bådene skal være sikkerhedsgodkendt.

- Når forældre sender deres børn på en efterskole, så skal de kunne forvente, at der er nogle sikkerhedskrav til de både, som skal opfyldes, fortæller Lars Nielsen.

For at dragebåden fra Lundby Efterskole kunne være blevet godkendt af Søfartsstyrelsen, ville det kræve en række ting:

- Det er helt sikkert, at hvis denne her båd udstyrsmæssigt, skulle opgraderes til det (red. til en godkendelse) så ville der være krav til minimum redningsflåde eller termisk beskyttelse, radio, nødraketter og mere. Og her er der tale om minimumskrav. Der ville sandsynligvis blive stillet flere krav. Operationelle krav, det vil sige, hvor og hvornår samt hvilken årstid båden må anvendes, siger Lars Nielsen.

Ledelsen på Lundby Efterskole har ikke ønsket at stille op til interview. Men viceforstander Lars Jensen siger:

- Jeg er føler mig overbevist om, at båden er sikkerhedsgodkendt, men vi har i dag ikke haft overskud til at tjekke op på det.

Ifølge Søfartsstyrelsen er der mange efterskoler, der ikke er bekendt med de omfattende sikkerhedsregler. Derfor vil Søfartsstyrelsen nu tage kontakt til landets efterskoler:

- Det kunne tyde på, at der er behov for mere information til efterskolerne om, hvad der gælder af regler og krav, siger Lars Nielsen, synschef i Søfartsstyrelsen.

02:13 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App