Både lettelse og frustration over dom til pædagog

En 60-årig, mandlig pædagog blev fredag idømt fængselsstraf for blufærdighedskrænkelser af 14 børn i Holbæk. Dommen gav splittede reaktioner i retssalen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 60-årige, mandlige pædagog var tiltalt for blufærdighedskrænkelser mod 16 børn på mellem 3 og 7 år. Retten i Holbæk dømte ham fredag skyldig i 14 af tilfældene.

- Vi har fastsat straffen til et år og tre måneder jævnfør straffelovens §232, lød det fra dommer Christian Wenzel.

Systematiske krænkelser

- Retten har ved strafudmålingen lagt vægt på, at der er tale om adskillige og systematiske krænkelser begået overfor mange helt små børn, som var i tiltaltes professionelle varetægt som pædagog, fortsatte dommeren.

Retssalen var fyldt op af forældre og andet familie til de børn, sagen drejer sig om, samt den dømtes familie og venner.

Da dommen blev læst op, lød der udbredte frustrationer blandt den dømtes familie. En udbrød højlydt noget i retning af: "Hvor er retfærdigheden henne?", og flere brød sammen i gråd.

Rart at få sat et punktum

Efter domsafsigelsen ville hverken forældrene til de krænkede børn, eller den dømtes familie udtale sig om sagen.

Et familiemedlem til et af de krænkede børn ville dog gerne kommentere dommen kort:

- Det er rart at få sat et punktum og rart at få ham væk fra gaden i første omgang. Man frygter jo, at man møder ham og mister besindelsen, sagde Tonny Lynge.

Under retssagen har flere vidner omtalt den dømte som "Sjællands bedste pædagog", og hos hans venner var dagens dom helt uforståelig.

- Han ville gerne sætte noget i værk sammen med børn, som de kunne lide, og derfor er det også klart, at så har han børn kravlende rundt på sig, fordi de gerne vil ham hele tiden, fortæller pædagog og ven til den tiltalte, Kirsten Pedersen, og fortsætter:

- Den her dom er simpelthen utilstedelig. Det er en heksejagt, jeg er simpelthen dybt chokeret.

Dom bliver anket til Landsretten

Den tiltaltes forsvarer ankede dommen på stedet, og anklageren anmodede dommeren om at varetægtsfængsle manden, ind til sagen skal gå om i landsretten. Den anke skal behandles af Landsretten.

Den dømte pædagog har nægtet sig skyldig lige siden de første anmeldelser kom i november 2012.

Han har forklaret, at han har kysset tre af børnene på munden under leg i børnehaven, men han mener ikke, at det har noget som helst med blufærdighedskrænkelse at gøre.

Manden blev suspenderet fra sit job, da de første anklager om blufærdighedskrænkelse kom i november 2012. Han er nu gået på efterløn.