Baby sad fast i togdør

Så skete det igen: En barnevogn sad fast mellem DSB's togdøre. Men selv om det kunne være gået helt galt, så begyndte toget ikke at køre, og det er et stort fremskridt for sikkerheden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I mandags ville Tanja Robrahn og lille Mathilde på 5 måneder tage toget fra Tølløse station. Men de nåede aldrig ombord, for på vej op i toget lukkede dørene omkring barnevognen.

- Og det tog noget tid, før jeg fik den fri. Og med det resultat, at barnevognen ryger ned på paronen, og Mathilde ligger og roder rundt oppe i kalechen. Og så sætter toget bare i gang og kører, siger Tanja Robrahn.Tanja

Robrahn er vred over at togpersonalet ikke hjalp hende.

- Jeg tænkte: "Hvorfor fanden kommer han ikke ned og hjælper." Men han blev bare stående oppe i den anden ende, fortæller hun.Siden 2001 har der været 5 episoder landet over, hvor barnevogne har siddet fast i DSB's togvogne. Hos DSB mener man dog ikke, at Tanja Robrahns oplevelse kan sammenlignes med de tidligere uheld, fordi toget ikke kørte imens barnevognen sad i klemme.

- Togføreren så heldigvis, at der var noget galt, så på den sikkerhedsmæssige side, var det faktisk i orden, siger togpersonalechef hos DSB, Søren Rolf Hansen.

Det har altså åbenbart virket, da DSB i sommers sørgede for sencorer i alle deres togsæt . Men togføreren burde have hjulpet den panikslagne mor.

- Han burde have hjulpet hende op på toget, og forklaret hende, hvordan det kunne ske. Og hvis der var sket noget med hende eller barnet, skulle han også have hjulpet med et.Der kan da også godt komme til at gå nogen tid, før lille

Mathilde igen kommer en tur med toget.

- Det er ikke noget jeg gør sådan lige igen, medmindre vi er to, så vi er sikre på, at barnevognen kommer op på den rigtige måde, siger Tanja Robrahn.