Autist udgiver CD

27-årige Kim Hollesen fra Slagelse, der er ramt af Aspergers syndrom, har netop udgivet en CD med egne kompositioner. Se ham give et nummer her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Han taler ikke ret meget. Til gengæld strømmer musikken ud igennem hans fingre.

27-årige Kim Hollesen fra Slagelse er autist - ramt af det særlige aspergers syndrom. Han er lige nu pladeaktuel med CD'en "Husk at elske" - en instrumental-CD med ni af hans egne kompositioner.

Numrene ansporer til fordybelse. Nogle betegner dem som i lettere klassisk stil med et anstrøg af nutidig instrumentalmusik.

CD'en er produceret i samarbejde med det østjyske forlag Corona Musik. Producenten Henrik Aabo siger til TV2 Øst, at det var lidt af en speciel opgave at arbejde med Kim Hollesen på grund af hans manglende evne til at udtrykke sig sprogligt. Han fremhæver Kim Hollesens evne til at skrive meget melodiøse kompositioner.

Kim Hollesen har selv ofret 50.000 kr. på CD'en - penge som han ikke regner med at tjene hjem på salg. -Men det vigtigste var at få en CD ud med egen musik for at bevise, hvad han kan, siger Kims far, Jens Hollesen, Nakskov.

Hør smagsprøve:
[video:flv:autist.flv]

CD'en kan købes på inernettet på www.coronamusic.dk .