Arrest trodser lovgivning

En ung mand sidder på fjerde uge varetægtsfængslet i Køge Arrest. Selvom han har krav på besøg, har hans mor gennem en måned forgæves kæmpet for at få en besøgstilladelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lisbeth Neumann Henningsen venter. Indtil videre har hun ventet forgæves.

 

- Jeg kan ikke få en besøgstilladelse, og der er ingen, der vil fortælle hvorfor, fortæller hun.  

 

Hendes 26-årige søn sidder varetægtsfængslet i Køge Arrest, sigtet for drabsforsøg og ildspåsættelse. Det er snart 4 uger siden hans mor sidst fik bevilget besøg.

 

- Han er sigtet for noget alvorligt, og han må tage konsekvenserne. Men der er stadig tale om et menneske, og han har sine rettigheder.

 

I følge retsplejeloven har varetægtsfængslede personer ret til besøg. I følge politiet selv sker det typisk en gang om ugen. Men Krim, en organisation der kæmper for kriminelles rettigheder, tegner et andet billede.     

 

- Vi hører tit hos os, at varetægtsfængslede ikke får de besøg, de har krav på. Det kan være for at presse de indsatte til at tilstå, eller simpelthen på grund af sløseri og dovenskab, siger Claus Bonnez, Formand for Krim.

 

Lisbeth Neumann Henningsen har flere gange uden held ringet til Kriminalforsorgen. Nu vil hun kontakte sin advokat, så hun igen kan få sin søn at se.

Politiet har ikke ønsket at kommentere sagen.