Århus-rådmand vil have jysk forundersøgelse af Kattegat-bro

En mulig forbindelse mellem Odsherred og Østjylland skal ikke gemmes af vejen. Jyderne bør selv spytte penge i en forundersøgelse af Kattegat-forbindelse, hvis regeringen ikke vil, mener Venstre i Århus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Midtjylland og dens kommuner bør selv betale for en forundersøgelse af mulighederne for en Kattegat-forbindelse, hvis regeringen ikke afsætter penge til det på næste års finanslov, mener Venstre i Århus.

Forslaget lanceres af partiets rådmand i Århus, Gert Bjerregaard, som dog ikke forestiller sig så storstilet en forundersøgelse til 50-100 millioner kroner, som der ellers er på tale.

- Det her er for vigtigt et projekt til, at vi bare kan lægge det i mølposen, så vi skal vente et år eller to, førend vi får en forundersøgelse. Jeg forestiller mig ikke den helt store undersøgelse, men nok til at vi får et bedre udgangspunkt for diskussionen, siger rådmanden til Ritzau.

Han vil have belyst både om der overhovedet er behov for en bro, hvad billetprisen vil blive, og hvad de miljømæssige konsekvenser vil være.

Gert Bjerregaard vil ikke her og nu lægge sig fast på, hvor dyr en forundersøgelse, han vil være med til at lade regionen og kommunerne betale for, i fald at regeringen ikke sætter noget i gang.

Østjyske politikere fra flere partier har presset på for at få sådan en forundersøgelse på næste års finanslov, men både statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) og De Konservatives partileder, økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, har udtalt sig i ret kølige vendinger om en Kattegat-forbindelse.