¨

Arbejdsulykke: Hev skoldet kollega ind under bruseren

Foto: TV ØST

Kolleger reagerede hurtigt, da en 28-årig maskinmester fik skoldhedt vand ud over sig i en arbejdsulykke. Ulykken skete onsdag på Kalundborg Forsyning.

En 28-årig mand fra Slagelse blev onsdag morgen skoldet, da han skulle stramme en gummimanchet på en cirkulationspumpe hos Kalundborg Forsyning på Slagelsevej i Kalundborg.

Kollega reagerede hurtigt

Manchetten var utæt, og da den 28-årige maskinmester og teamleder skulle stramme den med en svensknøgle, sprang gummimanchetten og 80-90 grader varmt vand ramte ham foran på kroppen.

De var to om arbejdet med pumpen, og den kvindelige kollega reagerede hurtigt.

-  Hun tog fat i ham og fik ham ind under en bruser, hvor hun tændte for det kolde vand og fik hevet tøjet af ham, fortæller driftschef hos Kalundborg Forsyning, Ole Jensen til TV2 ØST.

Læs også: Mand skoldet i arbejdsulykke

Andre kolleger kom til og hjalp med at hælde vand over den 28-årige.

Fik andengradsforbrændinger

- Til at begynde med, kunne man ikke se noget på ham, men så kunne man godt se, at det gjorde rigtig ondt. Og da redningspersonalet kom frem, gav de ham morfin med det samme, fortæller Ole Jensen.

Den 28-årige blev fløjet med redningshelikopter til Rigshospitalets Traumecenter og er nu indlagt på brandsårsafdelingen med andengradsforbrændinger.

Efter ulykken samlede driftschefen sit personale og orienterede det om hvad, der var sket. Efterfølgende kom der en krisepsykolog, som også talte situationen igennem med mandens kolleger.

Må vente med besøg

Ole Jensen fortæller, at han og kollegerne endnu ikke har kunne besøge manden på hospitalet, da han ikke må få besøg.

- Vi har fået at vide, at vi skal vente, for vi kan have bakterier med ind, og han må ikke få infektioner.

Ulykken undersøges nu af Arbejdstilsynet og politiet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App