¨

Arbejdsretten afsiger dom: Portørkonflikt afgøres i dag

Arkiv. Portører her i landsdelen er utilfreds emed, at region Sjælland vil tvinge dme til at blive serviceassistenter. I dag afgør Arbejdsretten om Foto: TV ØST

I dag får portørerne på fem sygehuse her i regionen at vide, om det er i orden, at Region Sjælland tvinger dem ind i en uddannelse til serviceassistent.

"Gå i gang med at uddanne dig til serviceassistent, eller betragt dig selv som fyret."

Sådan lød det brev - groft sagt - som 21 portører på fem sygehuse i Region Sjælland fik fra deres arbejdsgiver sidste år.

I eftermiddag afgør arbejdsretten så, om den fremgangsmåde var i orden.

- Vores krav går på, at det skal rulles tilbage, at ingen skal tvinges over på en ny uddannelse, men at det skal ske ad frivillighedens vej, siger Sanne Nikolajsen, som er konsulent i portørernes FOA.

Læs også Portører protesterer mod ny uddannelse på sygehusene

Hun følger med spænding udfaldet af sagen i dag.

- Det er svært at spå om udfaldet. Der er ikke rigtig nogle lignende sager, vi kan sammenligne med.

Flere har søgt nyt job

Ialt 21 portører fik stillet en fyreseddel i udsigt, hvis de sagde nej til at tage en uddannelse som serviceassistent. Af dem sagde to nej. Den ene fandt hurtigt et andet job, mens den anden endte med en fyreseddel.

- Men derudover er der jo en del, som har søgt nye job. Dem der ikke bor langt fra Region Hovedstaden har søgt portørjobs der, siger Sanne Nikolajsen.

Læs også Her er varslet til portørerne

Hun forstår slet ikke Region Sjællands fremgangsmåde overfor portørerne og rengøringsassistenterne, som med det nye tiltag skulle samles i en faggruppe.

- Det er en underlig arbejdsgiverprioritering. Man mangler arbejdskraft, og så indsnævrer man så sin egen mulighed for for eksempel at få rengøringsfolk ved at kræve, at de skal være uddannet serviceassistenter, hvilket bl.a. kræver nogle danskkundskaber.

Foruden kravet om at rulle de tvungne uddannelseskrav tilbage, kræver FOA også bod og erstatning i sagen.

Det er kl. 13, der falder afgørelse i sagen.

Region Sjælland ønsker først at kommentere sagen, når dommen er afsagt.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App